Jornades de Conservació i Restauració d’Arts Decoratives

 

Silvia Armentia

ImatgeLa setmana passada es van celebrar a Madrid les primeres jornades de Conservació i Restauració d’Arts Decoratives organitzades pel GEIIC (Grupo Español de Conservación. International Institute for Conservation of historic and artistic works).

Com que vaig assistir-hi, aprofito per explicar-vos breument que fa aproximadament un any es va crear un grup de treball d’Arts Decoratives dins del GEIIC amb l’objectiu de fomentar l’estudi, comprensió i preservació de les Arts Decoratives.

Ha estat molt interessant l’assistència a aquestes primeres jornades, on hem pogut gaudir d’especialistes conservadors – restauradors i historiadors d’Arts Decoratives del Museo Nacional de Artes Decorativas, del Museo de Bellas Artes de Bilbao, de Patrimonio Nacional, de la Real Fábrica de Tapices de Madrid, del Museo del Prado, i de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals.
He pogut gaudir-ne d’especialistes relacionats amb la conservació i restauració, i les tècniques de fabricació de les miniatures, la porcellana, els rellotges històrics, mobiliari, ventalls, vidrieres, joies històriques, teixits domèstics, tapissos, o la Casa-Museo Cerralbo, a més de fer visites a les reserves del Museo del Traje, i al Palacio Real.

Com a conclusions, dir-vos la importància que té la creació del Grup de Treball de les Arts Decoratives, i aquestes primeres jornades, ja que fins ara, a Espanya, no n’hi ha formació oficial específica relacionada amb la Conservació i Restauració de les Arts Decoratives. I des del GEIIC per fi, s’ha obert una porta (que pretén obrir-ne més, com a col•laborar amb l’IPCE: l’Institut de Patrimoni Cultural Espanyol) molt important per a aquest àmbit.Imatge

Per últim, destacar que la visita a les Reserves del Museo del Traje, així com al Museo Nacional de Artes Decoratives, m’han fet valorar-ne molt positivament les nostres, la feina, els esforços, i la delicadesa del tractament que (tenint en compte les mancances que en tenen la majoria del Museus) des de diferents departaments d’un Museu, fem dia a dia a les reserves (una de les parts més importants del Museu), perquè és, sobretot, gràcies a això que es conserven les col•leccions, i continuem conservant-les.

Anuncis

Quant a Gestió Museística

Blog del Curs de Postgrau en Gestió Museística
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s