WORLD PRESS PHOTO 11 Quan la realitat supera la ficció

Por Marta Torrijos (@mtorrite)

En el CCCB es pot visitar fins el dia 18 de desembre, aquesta exposició que capta sense retocs la realitat en el món.

Joséphine Nsimba, membre l’orquestra simfònica de Kimbanguiste (El Congo) practicant el violoncel. Fotografia realitzada per l’irlandès Andrew McConell el juliol de 2010.

El World Press Photo és un organització independent que es va fundar a Holanda en 1955. El seu principal objectiu és promoure el treball dels fotògrafs de premsa i crear un lloc d’intercanvi i d’informació internacional.

Mitjançant un concurs anual, on participen més de 5.691 fotògrafs professionals de més de 125 països, es trien les instantànies que millor testimonien els esdeveniments de l’any.

El jurat, format per 19 professionals de prestigi en l’àmbit de la fotografia, premien un total de 160 imatges dividides en 10 categories. El resultat és aquesta exposició que viatjarà per més de 100 cuitats i serà visitada per més de 2 milions de persones.

Les sales de CCCB, pintades de color obscur i amb escassa il·luminació, fan que l’atenció de l’espectador es dirigeixi cap a les expressions, els colors i les tragèdies humanes. La fotografia és presenta nua, captant realitats llunyanes però malauradament existents, que colpeixen la consciència de l’espectador.

La imatge es complementa amb la informació facilitada per una cartel·la que justifica la raó de ser d’aquella fotografia i facilita les dades exactes del quan i el com.

També hi ha un espai per escoltar, en primera persona, les experiències d’aquells fotògrafs intrèpids que van captar amb la seva càmera, aquelles realitats.

L’exposició acaba amb un àmbit més amable amb temes esportius. i a on el visitant mitjançant la instal·lació de tres ordinadors, pot navegar en la historia de les imatges i la trajectòria dels fotògrafs, i consultar els guanyadors d’edicions anteriors.

La mostra compta amb un ampli programa educatiu, realització de visites, tallers i seminaris que faciliten la seva comprensió i donen peu a la participació.

De totes les imatges, potser una de les que més em va impressionar, és aquesta; malgrat la pobresa i les adversitats, sempre hi ha un espai per l’evasió i el gaudi de l’art.

 En definitiva, és una exposició que captiva la mirada del visitant per la sinceritat de les seves fotografies, creant un excel·lent marc pel debat i la reflexió.

 Feu una ullada i visiteu la seva web!

http://www.worldpressphoto.org/Exhibition/2011_Barcelona

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre 5
Barcelona
93 306 4100
http://www.cccb.org/ca/

Anuncis

Quant a Gestió Museística

Blog del Curs de Postgrau en Gestió Museística
Aquesta entrada ha esta publicada en Cultura, Fotografia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s