Com impulsar el 2.0 del Postgrau? Proposta de dinamització

Per tal de donar un impuls a l’activitat 2.0 del postgrau ens vam trobar el passat dilluns 4 de gener els responsables de coordinar el Blog, el Twitter, el Flickr i el Youtube amb la Conxa per traçar el pla d’acció i d’activitats dels propers mesos. Les eines 2.0 són ja avui una plataforma indispensable. Quan acabi el Postgrau tots hi estarem més familiaritzats i, per tant, millor preparats per utilitzar-les.

Aquests són els sis punts bàsics pels propers mesos:

1) El que trobem més urgent avui per avui és dinamitzar el blog, que sembla que no acaba d’arrencar. Per fer-ho, vam acordar que des d’ara fins a final de curs tothom haurà de fer com a mínim un text per publicar al blog. Crearem un calendari on a cadascú li serà assignat un dia i, coneixent aquesta data amb antelació, caldrà fer arribar als coordinadors del blog un article a punt per publicar, que pot parlar de temes tractats a les últimes classes, analitzant-les, fent-ne una crítica o incitant un debat. També pot tractar una temàtica diferent, fent una ressenya d’un llibre, d’una exposició…

El text el podeu enviar a la Líria o a la Laura. Cal que tingui un títol atractiu (que enganxi, un titular, vaja), els enllaços corresponents, els tags (4-5 paraules clau) i, si hi ha fotografies, el peu de foto corresponent.

Aquesta setmana us farem arribar el calendari amb les dates d’entrega. Creiem que un article per persona l’any no suposa un augment de feina substancial i permetrà tenir dos articles setmanals que fomentin el debat i la participació 2.0, que recordem-ho, és obligatòria i s’avaluarà (tant els posts o articles com la participació als comentaris). Aquesta participació obligada no treu que, voluntàriament, es puguin enviar més articles, crítiques o anàlisis al blog.

El blog, com sabeu, fa també de plataforma integradora de tota la nostra presència, com a postgrau, a les xarxes socials. D’aquí, com veieu, s’accedeix també al nostres comptes de Twitter i Flickr, de manera que en facilitem l’accés no solament a nosaltres mateixos sinó a professionals de museus, a d’altres interessats, als professors, a futurs alumnes d’aquest postgrau….A banda que queda accessible sense límit temporal, a diferència de la intranet del curs.

2) La majoria de notificacions sobre classes, professorat i guions previs es faran a través del blog, per tal d’habituar-nos tots plegats a visitar-lo. Aquí mateix es podrà debatre sobre les classes i comentar lliurement tota mena de qüestions que no s’hagin pogut discutir a l’aula.

Per tal, però, que no se us escapi res, es penjarà a Avisos una breu notificació que dirigirà cap el blog.

3) Més articles explicatius i didàctics sobre el 2.0. Properament, es publicarà un decàleg sobre com fer servir el Twitter de manera eficient. Twitter és avui per avui una eina fonamental d’informació professional. Els qui encara no hi estigueu registrats com a usuaris, podeu igualment llegir tots els “tweets” que publiquem des del postgrau com a @dgesm accedint a www.twitter.com/dgesm. Hi trobareu un munt de notícies i enllaços interessants sobre museus.

 Per anar fent boca podeu consultar aquesta guia d’introducció bàsica a Twitter. També està penjada a l’Aula global.

4) Reculls periòdics dels millors articles recomanats al Twitter, perquè aquells que no segueixen aquesta xarxa cada dia -recordeu l’etiqueta #gestmuseus!- no es perdin les recomanacions que han fet els companys de classe.

 

Pantalla de twitter.com/dgesm

El nostre Twitter

5) Recull selectiu de les fotos al Flickr. A Flickr hi ha força participació i anem acumulant ja una bona memòria gràfica del curs. Com que es preveu molt de volum, anirem penjant petites tries, amb resums visuals.

6) Podcast: Penjarem al campus virtual -per una qüestió de drets- els arxius d’àudio mp3 d’algunes classes, per si algú les vol tornar a escoltar. Disposem dels permisos dels professors, però de moment no es poden penjar en obert. Qui ho vulgui, s’ho haurà de descarregar des del campus.

Per últim, us recordem els contactes per a cada xarxa (Aula global, avís del 24 de novembre, allà hi teniu els e-mails)

Blog: https://gestiomuseistica.wordpress.com/ Coordinació: Líria Fuentes i Laura Mutto
Flickr: http://www.flickr.com/people/postgrau-gestio-museus Coordinació: Teresa Gayo i Laura Mutto
Twitter: http://www.twitter.com/dgesm Coordinació: Albert Forns
Youtube: Àlex Hinojo
Coordinació general: Àlex Hinojo i Conxa Rodà

Com ho veieu? Què més faríeu per dinamitzar les eines 2.0 del postgrau? Teniu alguna altra proposta?

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Postgrau, Redes sociales. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s